Olika typer av Modellprototyp

Snabb prototypning är processen som används för att generera tredimensionella modeller som inte kräver bearbetning eller verktyg. Istället använder snabb prototypning teknik som gör det möjligt att bilda ett fysiskt föremål genom att lägga till ett material lager för lager tills den önskade formen uppnås. Denna tillsatsprocess används i stället för att bygga prototyper genom att skära bort material genom bearbetning som är subtraktivt.

-Krav Animation
– Inkrementell prototypning
-Evolutionär prototyper

Snabb prototypning möjliggör mer flexibilitet än bearbetning eftersom de jämnt komplexa modellkonstruktionerna inte har några begränsningar under produktionen. Snabb prototypning gör det möjligt för ingenjörer och produktdesigners att generera tredimensionella modeller snabbt och exakt.

Olika snabba prototypningssystem använder olika material för att skapa olika tredimensionella objekt. Ett vanligt material som används är prototypning av vax. Detta material är vanligtvis idealiskt när ingenjörer och designers behöver små mängder gjutdelar för att skapa intrikata mönster utan att använda verktyg.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar